Welzijnscheck varkens

Om het risico op bijten in flanken, oren of staarten bij varkens te beoordelen, ontwikkelde de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) samen met partners de welzijnscheck varkens. Deze wordt 1 juli 2020 ingevoerd. Vóór 31 december 2020 moeten varkenshouders de welzijnscheck per UBN en per diercategorie ingevuld hebben.

Welzijnscheck varkens direct invullen?
Log hier in en ga aan de slag met een van de welzijnschecks. 

Op deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie over de Nederlandse welzijnscheck varkens. Waarom zijn deze checks ingevoerd, wat is het belang ervan en wat wordt er van varkenshouders en hun adviseurs verwacht? Een beknopte toelichting staat in de flyer 'Welzijnscheck maakt welbevinden varkens aantoonbaar'. 

Alvast de welzijnschecks bekijken? Hier vindt u het inkijkexemplaar van de welzijnscheck zuigende biggen; gespeende biggen; vleesvarkens; opfokzeugen.

Wilt u direct een van de welzijnschecks invullen? Dat kan. Klik hier en u komt terecht bij de inlog van de digitale welzijnscheck. Deze kunt u online en op papier invullen. Er is een invulbare printversie beschikbaar om te downloaden.