Welzijnscheck varkens

Om het risico op bijten in flanken, oren of staarten bij varkens te beoordelen, ontwikkelde de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) samen met partners de welzijnscheck varkens. Deze werd 1 juli 2020 ingevoerd. Varkenshouders vullen jaarlijks de welzijnscheck in voor hun bedrijf. Zij krijgen zo zicht op hoeverre bijtgedrag op het bedrijf voorkomt. Tevens laat de welzijnscheck zien welke factoren op het bedrijf aanwezig zijn die het risico op bijtgedrag vergroten. 

Welzijnscheck varkens direct invullen?
Log hier in en ga aan de slag met een van de welzijnschecks. 

Op deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie over de Nederlandse welzijnscheck varkens. Waarom zijn deze checks ingevoerd, wat is het belang ervan en wat wordt er van varkenshouders en hun adviseurs verwacht? Een beknopte toelichting staat in de flyer 'Welzijnscheck maakt welbevinden varkens aantoonbaar'. 

 

Bent u varkenshouder of adviseur en wilt u de welzijnschecks inzien of invullen? Dat kan. Klik hier en u komt terecht bij de inlog van de digitale welzijnscheck.
U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als bij de AVP-scan. Nog niet eerder de AVP-scan of de Welzijnscheck varkens ingevuld? Maak dan simpel een account aan.