AVP-preventiescan varkens

De Afrikaanse Varkenspest-preventiescan (AVP-scan) is een online tool die inzicht geeft in de externe en interne bioveiligheid op het bedrijf. Door het beantwoorden van maximaal elf vragen, specifiek voor varkenshouderij (regulier en biologisch) of buitenvarkenshouderij, krijgt u als varkenshouder snelle en gerichte feedback om de bioveiligheid te verhogen.

AVP-preventiescan direct invullen?
Log hier in en ga aan de slag met de AVP-preventie. 

Op deze pagina vindt u meer achtergrondinformatie over de AVP-preventiescan. Waarom is bioveiligheid belangrijk, wat is het belang van de AVP-preventiescan en wat kunnen varkenshouders doen met de uitkomst? Een beknopte toelichting staat in de flyer ‘AVP-preventiescan varkens'.

Wilt u direct de AVP-preventiescan invullen? Dat kan. Klik hier en u komt terecht bij de inlog van de digitale AVP-preventiescan. De resultaten zijn digitaal te bewaren en bekijken, maar het is ook mogelijk de resultaten en adviezen te printen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als bij de Welzijnscheck. Nog niet eerder de Welzijnscheck ingevuld? Maak dan simpel een account aan.

Na het invullen van de scan krijgt u bij de tips inzicht in de onderdelen die u nog kunt verbeteren, zodat de AVP-preventie optimaal is. Spoor de ‘lekken’ op en dicht ze! Zo houden we AVP buiten de deur.

 

Een goede biosecurty is belangrijk om AVP buiten de deur te houden. POV organiseert samen met Vee & Logistiek de Biosecurity Awards. Varkenshouders met een geweldige douchegelegenheid of R&O-plek kunnen hiervoor worden genomineerd.