Biosecurity Awards

Een goede comfortabele douche en een goed uitgeruste R&O-plek zijn het begin van een goede biosecurity; iedereen gebruikt de douche of de R&O-plek dan graag, waardoor het risico van insleep van ziekte minder groot wordt. Welk bedrijf beschikt over een goede douche of R&O-plek? 


Er is een nieuwe nominatie ronde gestart! 

Wie nomineer jij voor de R&O-plaats Award of de Douche Award?

Op sommige bedrijven wordt meer aandacht aan de douche gespendeerd dan op andere bedrijven. Als erfbetreder of bedrijfshulp, sta je onder verschillende type douches; de ene douche is comfortabeler dan de andere. Denk aan genoeg warm water, goed passende kleding, hygiënisch en juist ingericht m.b.t. schone-vuile kant. Een goede comfortabele douche is een goed begin voor een goede biosecurity; iedereen gebruikt de douche dan graag waardoor het risico van insleep van ziekte minder groot wordt. 

Dit geldt ook voor de reinigings- en ontsmettingsplaats, je staat als transporteur vaak op veel plaatsen met verschillende voorzieningen. Hierbij kun je denken aan de bereikbaarheid van de plaats, hoeveelheid aanwezig water, lengte van de slang, etc.

De Afrikaanse varkenspest (AVP) is in opmars en komt steeds dichterbij. Inmiddels heeft de AVP de wilde zwijnen in het oosten van Duitsland bereikt. De gevolgen voor de Duitse varkenshouderijsector zijn nu al sterk voelbaar en in Nederland krijgen we daar een tik van mee. Door de continue dreiging van AVP, is AVP een belangrijk thema binnen de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).  

Daarom willen wij dit als POV extra onder de aandacht brengen. Dit doen we door middel van een Douche award en een R&O award. Hiermee wordt er op een positieve manier extra aandacht voor biosecurity gevraagd. We zijn op zoek naar het bedrijf naar de beste, fijnste douche waar altijd schone en voldoende kleren liggen, een goede scheiding is tussen schoon en vies en waar bijvoorbeeld ook als vrouw iets te vinden is in jouw maat. Ook zijn we opzoek naar het bedrijf met de beste R&O plaats, waar altijd genoeg water is en voldoende reinigings- en ontsmettingsmiddel aanwezig is. 

Dus denkt u als erfbetreder daar vind ik het nou echt fijn om te komen, door bijvoorbeeld de altijd warme douche, schone kleren of de lekker ruikende handdoeken, grijp dan uw kans en geef ze op om ze een blijk van waardering te geven.

Denkt u als chauffeur daar kom ik graag varkens halen of brengen, door de hoeveel beschikbaar water en de fijne verharde spuitplaats, grijp dan uw kans en geef ze op om ze een blijk van waardering te geven.

Hiermee zorgen we samen met andere varkenshouders, erfbetreders en transporteurs voor meer aandacht en betere biosecurity, waar wij als sector allemaal beter van worden.   

Ms Schippers biedt dit jaar de prijzen aan. 


Hoe werkt het?
De bedrijven kunnen worden genomineerd via onderstaande link. Als er op de link wordt geklikt kom je bij het aanmeldingsformulier terecht. Als deze vragen ingevuld zijn doet het bedrijf mee aan de ‘Douche award’ of ‘R&O-plaats award’. De top 3 meeste genomineerde van beide awards worden bekeken en door de jury wordt bepaald welke locaties de winnaar zijn.

Klik hier voor de nominatie van de R&O award
Klik hier voor de nominatie van de douche award. 

0   0