GD ontwikkelt toolbox vitale big

31-07-2023

Royal GD is bezig met het ontwikkelen van een praktische en werkbare Vitale Big Box. Deze bevat hulpmiddelen om bijvoorbeeld in beeld te brengen welke specifieke bedrijfsprocessen moeten worden geoptimaliseerd om de vitaliteit van biggen te verbeteren. Die box draagt bij aan het planmatig verbeteren van de bigvitaliteit op zeugenbedrijven.

Het ontwikkelen van de Vitale Big Box past in een van de vijf ambities van de Coalitie Vitale Varkenshouderij. Het is een van de onderdelen van het werken aan robuuste en gezonde varkens in een diervriendelijke houderij.

Royal GD wordt bij het vullen van de box geadviseerd door de focusgroep Bigvitaliteit. Deze groep bestaat uit personen die actief zijn binnen verschillende disciplines in de varkensvleesproductieketen. Onder hen zijn twee varkenshouders, leveranciers van varkensgenetica, varkensdierenartsen, een onderzoeker van Wageningen Livestock Research en medewerkers van diervoederbedrijven en de Producenten Organisatie Varkenshouderij.

Ervaringen

Op verschillende varkensbedrijven worden ervaringen opgedaan met de Vitale Big Box. Stapsgewijs valideert de focusgroep de samenstelling van deze box en worden de hulpmiddelen praktisch en werkbaar gemaakt in de praktijk.

De groepsleden delen hun waardevolle kennis en kunde met Royal GD, zodat het project een succes kan worden voor de varkenssector. Ook wordt de focusgroep gezien als een select gezelschap van ambassadeurs voor het werken aan vitalere Nederlandse biggen.

Bron: varkens.nl
GD ontwikkelt toolbox vitale big - Nieuwe Oogst (varkens.nl)