Inschrijving innovatieregeling twee keer per jaar open

De innovatiemodule van de Subsidieregeling brongerichte verduurzaming stallen (Sbv) is tot en met 15 juli 17.00 uur geopend voor inschrijving. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt de innovatiemodule voor een tweede termijn opengesteld.

 

De subsidieregeling bestaat uit twee modules waar veehouders per sector gebruik van kunnen maken: een innovatiemodule en een investeringsmodule. De modules worden tot en met 2024 twee keer per jaar opengesteld.

Innovatiemodule
De innovatiemodule is als eerste opengesteld op 25 mei en loopt tot 15 juli 2020. Een veehouder  met een nieuw idee voor een techniek of managementmaatregelom emissies in de stal te verminderen, kan hier gebruik van maken. Met deze module kan een veehouder uit de varkens-, melkgeiten, melkvee- en vleeskalverhouderij zijn of haar idee ontwikkelen, testen en gebruiken. Voor de eerste openstelling is er voor de varkenshouderij 6,1 miljoen euro gereserveerd.

Investeringsmodule
De tweede regeling, de investeringsmodule, richt zich op de verdere uitrol en het gebruik van bewezen innovaties. Deze zijn dan doorgemeten en staan op een lijst van bewezen technieken. Vervolgens kunnen deze technieken op de markt gebracht worden. De eerste ronde van de investeringsmodule is nu alleen nog toegankelijk voor pluimveehouders en is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus. 

Meer informatie staat op de site van de RVO.